Eerste Tilburgsche Auto Garage

>3500m2 AutoSalon

De Eerste Tilburgsche Auto Garage M.J. de Groot & Zoon 1890-1980 was een van de eerste Nederlandse Auto importeurs en autobedrijven. En zoals de naam al zegt, zeker de eerste in Tilburg.

De garage vertegenwoordigde gedurende een periode van 84 jaar 24 personenwagenmerken waaronder Delahaye, Nagant, Darracq, Cadillac, Chevrolet, Buick, Oldsmobile, La Salle en 10 vrachtwagenmerken zoals Berliet, REO Truck, OM Truck, Bedford.

autovoor

De familie de Groot heeft immens groot gedocumenteerd bestand van de historie van de Tilburgse auto. Een deel hiervan wordt getoond op AutoSalon. Hiermee wordt het verleden zichtbaar en de weg naar de toekomst misschien wel duidelijker.

De Eerste Tilburgsche Auto Garage neemt naast deze documentatie drie bijzondere oldtimers mee: Een Minerva Type AB uit 1926, een Buick convertible uit 1947 en een Jaguar MK 10 uit 1965. Deze auto’s zijn speciaal uit de musea gehaald om hier geëxposeerd te worden.
Op deze manier wordt er een tijdsbeeld tentoon gesteld van het bedrijf door de jaren heen. Er zullen schitterende oude foto’s te zien zijn van auto’s en de garage . Voor nadere informatie kunt u ook terecht op www.Eerste-Tilburgsche-Auto-Garage.nl


3 November 2009 Geen reacties » [+] line
Laat een reactie achter :

Velden met een * zijn verplicht.