Tilburg CowBoys

TILBURG COWBOYS TCB

Tilburg CowBoys is ontstaan in 2000 met de liefde voor Elvis Presley als grote gemeenschappelijke deler. TCB is afgeleid van de lijfspreuk van Elvis Presley. Taking Care of Business.

Tilburg CowBoys is een multidisciplinair collectief uit (jawel) Tilburg. De harde kern van Tilburg CowBoys bestaat uit: Sander van Bussel, Chris Gribling en Hans d’Olivat.
Tilburg CowBoys is een collectief wat vanuit een maatschappelijke betrokken visie een zo’n breed mogelijk publiek probeert te bereiken. Zij probeert het publiek te interesseren voor de gekozen thematiek. Dit met behulp van beeldende kunst, muziek, vormgeving en  literatuur.


Tilburg CowBoys opereren o.a. op kermissen,(Prijzenruilpost) popfestivals (Festival Mundial, Lowlands), gevangenissen (Locatietheater project; Op cel met…), in zowel de prachtwijken (Straatpiraat.fm) als de riolen van doorsnee-woonwijken (Sterrengalerij), popcentra ( 013) en binnenkort ook in het buitenland (Zuid Afrika, Nicaragua).
Belangrijke thema’s zijn ruilen, delen en geven. Dit is ook duidelijk terug te zien in projecten als: Prijzenruilpost, Deel Mee, FOTOCHEQUEFOTO, en Weggeefgeld.


Met AutoSalon begeeft Tilburg CowBoys zich meer in de rol van organisator, curator om samen andere makers een thema te belichten wat zowel geliefd als gehaat wordt door bijna alle Nederlanders: De Auto!

De website van de Tilburg CowBoys

line