Paul Veroude / Exploded View

>3500m2 AutoSalon

Al sinds de jaren ’80 maakt Paul Veroude exploded views met auto’s en andere voorwerpen. Voor de exploded view kunstwerken worden de auto’s geheel ontmanteld, zelfs de ventieltjes worden gedemonteerd in 6 verschillende onderdelen. In 2004 ontmantelde Paul Veroude bijvoorbeeld een Toyota Starlet en exposeerde deze in TENT aan de Witte de Witstraat in Rotterdam. Het was een minutieus uitgevoerde ontmanteling van een Toyota Starlet uit 1987 waarvan alle 4161 onderdelen op de vloer rond de carrosserie zijn uitgestald. De laatste jaren heeft hij diverse exploded views gemaakt in het landschap, in Spanje, Noorwegen, Nederland en Estland. In 2005 werd Paul uitgenodigd door het Honda Racing Formula 1 Team om een kunstwerk te maken met/van de Formule 1 wagen van Jenson Button.
Speciaal voor AutoSalon maakt hij nogmaals een exploded view van een nog nader te bepalen Toyota.
http://www.artwisecurators.com/p3t.htm
http://www.superuse.org/story.php?title=exploded-authorship-1

Al sinds de jaren ’80 maakt Paul Veroude exploded views met auto’s en andere voorwerpen. Voor de exploded view kunstwerken worden de auto’s geheel ontmanteld, zelfs de ventieltjes worden gedemonteerd in 6 verschillende onderdelen. In 2004 ontmantelde Paul Veroude bijvoorbeeld een Toyota Starlet en exposeerde deze in TENT aan de Witte de Witstraat in Rotterdam. Het was een minutieus uitgevoerde ontmanteling van een Toyota Starlet uit 1987 waarvan alle 4161 onderdelen op de vloer rond de carrosserie zijn uitgestald. De laatste jaren heeft hij diverse exploded views gemaakt in het landschap, in Spanje, Noorwegen, Nederland en Estland. In 2005 werd Paul uitgenodigd door het Honda Racing Formula 1 Team om een kunstwerk te maken met/van de Formule 1 wagen van Jenson Button.

paulveroudecopyright

paulveroudecopyright2

Speciaal voor AutoSalon maakt hij nogmaals een exploded view van een nog nader te bepalen Toyota.

http://www.artwisecurators.com/p3t.htm

http://www.superuse.org/story.php?title=exploded-authorship-1


2 November 2009 1 reactie » [+] line

1 reactie op “Paul Veroude / Exploded View”

Marco Roeleveld zei op 10 November 2009 :

Paul, weer goed bezig!

line
Laat een reactie achter :

Velden met een * zijn verplicht.