Rob van Acker / Mongufilm

>3500m2 AutoSalon

Rob van Acker laat in een deze vier korte films de essentie van de auto zien. Als droom van de jonge jongens, als  werkpaard, volgeladen met 18 mensen en bagage, en uiteindelijk, als grondstof voor recycling, zien we hoe iemand pannen maakt van een autodeur.
Landrover 1970 & Landrovers in Mongu
Mongu is de provinciehoofdstad van Western Province In Zambia. Voor transport van mensen en goederen worden oude Landrovers gebruikt. Deze oude beestjes doen het nog best in het rulle zand en water , ze hebben een groot laadvermogen, de techniek is makkelijk te begrijpen, de eigenaar kan veel zelf doen en dat is wel handig in een land zonder ANWB om op terug te vallen.
Elijah maakt een pan
Als de Landrovers uiteindelijk echt niet meer rijden wordt de aluminium beplating gebruikt voor het maken van pannen.

Rob van Acker laat in een deze vier korte films de essentie van de auto zien. Als droom van de jonge jongens, als  werkpaard, volgeladen met 18 mensen en bagage, en uiteindelijk, als grondstof voor recycling, zien we hoe iemand pannen maakt van een autodeur.

robvanackepannen

Landrover 1970 & Landrovers in Mongu

Mongu is de provinciehoofdstad van Western Province In Zambia. Voor transport van mensen en goederen worden oude Landrovers gebruikt. Deze oude beestjes doen het nog best in het rulle zand en water , ze hebben een groot laadvermogen, de techniek is makkelijk te begrijpen, de eigenaar kan veel zelf doen en dat is wel handig in een land zonder ANWB om op terug te vallen.

Elijah maakt een pan

Als de Landrovers uiteindelijk echt niet meer rijden wordt de aluminium beplating gebruikt voor het maken van pannen.

Wirecar

Kinderen fantaseren ook over auto’s. Jongens maken auto’s van oud ijzerdraad.  Overal in de stad zie je jongens met hun creatie. Gebrek aan speelgoed weerhoudt ze er niet van hun droom te verwezenlijken.

robvanackerwirecar 1

Rob van Acker heeft als ontwerper 4 jaar in Mongu gewoond en gewerkt. Zijn fascinatie voor auto’s laat hij in deze filmpjes zien. De interesse voor het verwerken van oud Landrover aluminium leidde tot een reeks nieuwe producten.

Meer informatie op www.robvanacker.com


2 November 2009 2 reacties » [+] line

2 Reacties op “Rob van Acker / Mongufilm”

AutoSalon » 3500m2 Autosalon zei op 3 November 2009 :

[...] Rob van Acker / Mongufilm / Landrover 1970 & Landrovers in Mongu / Wirecar [...]

line
Michiel Brink zei op 17 November 2009 :

‘panne’ is wel een goede bestemming voor een auto

line
Laat een reactie achter :

Velden met een * zijn verplicht.