Laurens Kolks / Trespassers

>3500m2 AutoSalon

Ga nooit te dicht bij andermans auto staan. De personenauto is immers een verrijdbare privéruimte waarmee de eigenaar zich door het publieke domein beweegt. De ‘leefruimte’ rondom bestuurders en inzittenden krijgt ook in de interieurs van steeds meer Europese automodellen groteske afmetingen. Voor de trotse bezitter is deze overgedimensioneerde binnenruimte echter niet genoeg: ook de ruimte om de auto heen moet worden beschermd. Door technische hulpmiddelen wordt de plek om de auto steeds meer het bezit van haar eigenaar. ‘’Raak me niet aan. Kom zelfs niet in mijn buurt, deze plek is van mij!” Trespassers van Laurens Kolks speelt op een verrassende wijze in op bovenstaande thematiek. Let op: niet elke openbare plek is vrij begaanbaar zonder dat dit consequenties heeft…
Laurens Kolks legt zich toe op ruimtelijke projecten voor de openbare ruimte. Belangrijke uitgangspunten zijn de Nederlandse bestemmingsdrang en de maakbaarheid van de ruimtelijke ervaring: het landschap als ontworpen product. Kolks’ werk bestaat hoofdzakelijk uit unieke, plaatsgebonden (site-specific) ontwerpen en installaties met een tijdelijk of permanent karakter. De schaal van de projecten varieert van meubelstukken en decors tot complete interieurs en bouwwerken. Kolks is als docent ruimtelijk ontwerp verbonden aan de AKV St. Joost.
http://www.laurenskolks.nl/

Ga nooit te dicht bij andermans auto staan. De personenauto is immers een verrijdbare privéruimte waarmee de eigenaar zich door het publieke domein beweegt. De ‘leefruimte’ rondom bestuurders en inzittenden krijgt ook in de interieurs van steeds meer Europese automodellen groteske afmetingen. Voor de trotse bezitter is deze overgedimensioneerde binnenruimte echter niet genoeg: ook de ruimte om de auto heen moet worden beschermd. Door technische hulpmiddelen wordt de plek om de auto steeds meer het bezit van haar eigenaar. ‘’Raak me niet aan. Kom zelfs niet in mijn buurt, deze plek is van mij!” Trespassers van Laurens Kolks speelt op een verrassende wijze in op bovenstaande thematiek. Let op: niet elke openbare plek is vrij begaanbaar zonder dat dit consequenties heeft…

collage_voorstel_trespassers_02

Laurens Kolks legt zich toe op ruimtelijke projecten voor de openbare ruimte. Belangrijke uitgangspunten zijn de Nederlandse bestemmingsdrang en de maakbaarheid van de ruimtelijke ervaring: het landschap als ontworpen product. Kolks’ werk bestaat hoofdzakelijk uit unieke, plaatsgebonden (site-specific) ontwerpen en installaties met een tijdelijk of permanent karakter. De schaal van de projecten varieert van meubelstukken en decors tot complete interieurs en bouwwerken. Kolks is als docent ruimtelijk ontwerp verbonden aan de AKV St. Joost.

http://www.laurenskolks.nl/


2 November 2009 Geen reacties » [+] line
Laat een reactie achter :

Velden met een * zijn verplicht.